hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Milyen gyógyszert válasszunk?

2017. 10. 25.
Az utóbbi időben az egészségtudatos életmód miatt sokunknak nem szimpatikusak a mesterségesen előállított dolgok, a gyerekek többsége pedig eleve zsigeri módon irtózik mindenféle gyógyszertől. Ennek ellenére néha mégis szükségünk van ilyen szerekre, csak tudnunk kell, melyikhez is nyúljunk.

Senki sem szeret beteg lenni, ezért a leglogikusabb lépés a betegségek megelőzése. Ezer oldalról halljuk, hogy rohanó világunkban fontos lassítani és odafigyelni arra, mit viszünk be a szervezetünkbe, de ez csak akkor használ, ha ezt tényleg be is tartjuk. Viszont előfordul, hogy már ez sem elég: a megváltozott életkörülmények miatt az ételek alapanyagai nem tartalmazzák a szükséges mennyiséget mindabból az építőanyagból, amire szükségünk van.

Az immunrendszerünket erősít­hetjük a bélflóra támogatásával (joghurtok, rostban gazdag zöldségek segítségével). Ha a növényekben található vitaminok nem bizonyulnak elégségesnek, az A-, B-, C- és D-vitamin-szintet különböző táplálék­kiegészítőkkel emelhetjük. Persze mindennek érdemes alaposan utánajárni, hogy ne adagoljuk túl magunkat, és ne lépjenek fel komplikációk.

A magnézium hiánya olyan „érdekes” tüneteket produkálhat, mint magas vérnyomás, szapora szívverés, csontritkulás, depresszió, migrén stb. De szedése azok számára is segítség lehet, akik a memóriájukkal küzdenek, egyszerűen képtelenek megjegyezni dolgokat, pedig igenis szükségük lenne a jó emlékezőtehetségre a munkájuk vagy tanulás miatt. Ehhez érdemes mind a természetes megoldásokat, mind a táplálékkiegészítők segítségét igénybe venni. Egészséges vese birtokában nem kell a túladagolástól tartani, viszont ha antibiotikumot szedünk, vigyázzunk, hogy minimum három óra teljen el a két különböző tabletta használata között.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!