hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kaszó madárszemmel
A Lombkorona tanösvény rejtelmei

2017. 10. 25.
Míg a hosszabb utazásokat elŐre megtervezzük, addig gyakran tanácstalanok vagyunk, hol tölthetnénk el – lehetőleg a természetben – egy-egy szabadnapot vagy hétvégét. Ezúttal Somogyban, az erdők és tavak „országában” barangoltunk, ahol nem mindennapi élményekben volt részünk.

Kaszó, egy bájos kis falucska Somogyszobon túl, de szinte mellette. Utunk a festői szépségű erdők, rétek, szántóföldek között vezet. Már a megérkezés utáni percekben konstatáljuk: egy olyan világba csöppentünk, ahol a nyugalom és a harmónia árad mindenből. Nem véletlen, hogy a „Somogy zöld szíve”, a „béke szigete” és további ehhez hasonló jelzőkkel illetik a Belső-Somogy legnagyobb összefüggő erdőtömbjében található, madárcsicsergéstől hangos helyszínt.

Állítólag népszerűségét nagyban köszönheti a környező erdők bőséges vadállományának, hiszen Európa-hírű és hazánk egyik legjobb minőségű vadászterületének számít. Így már nem is meglepő, hogy a település neve a történelem során mindig is a hercegek, főurak, politikusok, vagy ha úgy tetszik, a kiváltságos emberek nevét idézte fel. De talán nem is létezik olyan személy, akit ne érintene meg a belső-somogyi erdőrengeteg varázsa.

A település központjától már gyalogosan közelítjük meg az idén májusban átadott Lombkorona tanösvényt, miközben megtudjuk: a lombok között kanyargó erdei út megépítéséhez 200 köbméter faanyagot használtak fel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!