hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Alkalmazottból vállalkozó
Gyakorlati tanácsok karrierváltóknak

2017. 06. 17.
Egy vállalkozás mindig kockázattal jár, és általában a saját pénzünkkel „játszunk”, ezért érdemes nagyon körül­tekintően eljárni. Sok mindent kell mérlegelni. Például, ha valaki nagyon jó valamiben, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy vállalkozóként is sikeres lesz. De mik a függetlenség előnyei, vagy milyen „személyiségbeli” és technikai többletek szükségesek a vállalkozás felfuttatásához? Papszt Kriszta pénzügyi tanács­-adóval beszélgettünk.

Mikor indítsunk vállalkozást?

– Sokan úgy érzik, hogy a saját szakmájukban jók, vagy van egy jó ötletük, és abból önállóan, saját maguk javára szeretnének pénzt csinálni. Mindezt úgy akarják, hogy ne másoktól függjenek alkalmazottként, hanem vállalkozóként képzelik el az életüket. Ha úgy érezzük, hogy képesek vagyunk az önálló munkára, és meg­vannak hozzá a szükséges feltételek is, akkor szóba jöhet saját vállalkozás indítása.

Miként készüljünk a kezdeti nehézségekre?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!