hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tavaszi kiruccanás
Játszva tanít a vácrátóti botanikus kert

2017. 05. 18.
Ha egy gyorsan megközelíthető, mégis varázslatos helyet keresünk, akkor ideális választás a vácrátóti botanikus kert. Veresegyházán túl, de szinte mellette találjuk ezt a varázslatos kis helyet. Tömött parkoló kocsisor jelzi, hogy megérkeztünk.

Ekkora sokadalomra nem számítottunk, gyorsan le is ellenőrizzük az interneten, hogy van-e rendezvény. Ezen a napon nincs – ez csak a szokásos tömeg. A kitelepült lángososok és kézműves portékások jelenléte is azt üzeni, hogy itt sokan megfordulnak. A pénztárnál ácsorgó sokaság viszont nagyon szépen eloszlik a hatalmas területen. Aggodalomra semmi ok, nem egy zsúfolt metróra száll fel az ember. A pénztáros is állja a sarat – később rájövünk, szinte egyedüliként a kertben –, hiszen minden ügyes-bajos dolgunkkal végül nála kötünk ki.

A bejáratnál találhatjuk a Berkenyeházat, ahol egy képzeletbeli Berkenye bácsi interaktívan kalauzolja a gyerekeket a növényvilágban.

A kiállítóeszközök nagyon kreatívan mutatják be a növényvilág sokszínűségét. A kicsik büntetlenül szerelhetik a szobát, a nagyobbakra viszont rakódik egy kis botanika. Ám a kertben található virágok túl hívogatóak ahhoz, hogy az időt a Berkenyeházban töltsük el. Tudomány ide vagy oda, irány a természet!

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!