hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Enni vagy nem enni: ez itt a kérdés…
Becsaphatnak-e bennünket az élelmiszergyártók?

2017. 04. 27.
Kezdünk elveszni a sok táplálkozási tanács között? Már a csapból is diéta folyik? A témáról Kiss Virággal beszélgettünk, aki már évek óta figyelemmel kíséri és jól ismeri a reformélelmi­sze­rek és étrend-kiegészítők piacát. Életmód­blogot ír az ezegychopper.cafeblog.hu oldalon, ahol az egészségünkkel kapcsolatos változatos hírek be­­mu­tatása mellett segít eligazodni ebben a néha kaotikus, de kétségtelenül színes és izgalmas világban.

Magyartanárként kezdted, ma több blogot is írsz életmódról, futásról. Honnan jött a váltás?

– Az alapvégzettségem középiskolai tanár (magyar), amit öt évig gyakoroltam is. És imádtam, csak meguntam, hogy nyáron mindig kirúgtak, ősszel meg felvettek újra. Ezért az első gyermekem születése után, a gyes alatt elkezdtem online életmódportáloknak dolgozni távmunkában. Azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal ez van jelen az életemben. A biobolt úgy jött képbe, hogy anyósom több mint húsz éven át vezetett egy szuper kis drogériát Kisteleken, aminek a biobolt részét én vittem pár évig. Később úgy döntöttem, belevágok az online kereskedelembe, és kifejezetten reformélelmiszerekkel, étrend-kiegészítőkkel foglalkozom. Ennek a munkának fontos része, hogy a blogon keresztül reflektáljak a hozzám befutó kérdésekre, érdeklődési körökre, új irányzatokra, ötletekre. A blog egy lehetőség nekem is, hogy elmélyedjek és tanuljak.

A lakosság 1-2 százaléka diagnosztizáltan gluténérzékeny. Mégis a gluténmentes termékek aránya jóval magasabb. Szerinted miért?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!