hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Babavárás
A tökéletes kelengyelista

2017. 04. 14.
Egy újszülött érkezése mindig öröm – akár a szűkebb családba, akár a tágabb környezetünkbe jön is. Azonban a boldogság mellett a babavárás az előkészületekről is szól: minden anya szeretné a legjobbat megadni a lehetőségekhez képest gyermekének. Hogy miből áll a kelengyelista, miként érdemes felkészülni, mik a legfontosabb tudnivalók, milyen termékeket érdemes beszerezni – ezeknek jártunk utána.

„A tárgyakat illetően sehogyan nem tudtam felkészülni, mert a kisfiam 28 hétre született, de mint kiderült, ez nem is volt baj, mert gyakorlatilag minden elengedhetetlen dolgot be lehet szerezni egy-két nap alatt. A többi pedig úgyis ráér, és menet közben el lehet dönteni, hogy valóban kell-e” – mondta kérdésünkre Farkas Veronika blogger, aki szerint az elengedhetetlen dolgok közé tartozik például a fekhely és néhány váltás ruha: lehetőleg derékgumi nélküli bodyk és rugdalózók. A végig patentos ruhadarabok nagyban megkönnyítik a pelenkázást és az öltöztetést.

Zoknikat sem árt beszerezni, ugyanis az apró lábak sokszor még a legnagyobb hőségben is képesek fázni. Sok babának édesebb álmot hoz egy vékony kis sapka, ami az anyaméh érintését imitálja akkor is, amikor az ágyában szuszog. Mivel fehérneműt mi is minden nap tisztát veszünk, érdemes beszerezni többet, hogy kevesebbet kelljen mosnunk. Jó, ha van egy gyorsan fel- és lekapható kis kabát az utazós napokra, és ne feledjük: bebugyolálva minden baba jobban alszik! A kapucnis változat pedig még praktikusabb, mert kiválthatja a sapkát is. A kesztyű sétákhoz vagy karmolás ellen is hasznos lehet, szettben egy sapkával a legszebb.

Az elengedhetetlen kellékek csoportjába tartozik a mellszívó is, azon belül az elektromos mellszívó. Kiemelkedően fontos még a sterilizáló: ezen a területen nem érdemes spórolni, ugyanis akár a gyermek hároméves koráig használhatjuk. Dobogós helyen végzett a légzésfigyelő. Fontos megemlíteni, hogy ebből is érdemes arra törekedni, hogy megbízhatót vásároljunk, hiszen egy téves riasztás nagyon rémisztő lehet, ráadásul felébreszti az édesen szundikáló kisbabánkat. Vásárolhatunk többfunkciós készüléket, amely a légző mozgás megfigyelése mellett bébiőrzőként is funkcionál.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!