hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Távirat Rómából

2017. 03. 22.
„A nagy impérium”, „az örök város” – ilyen és ehhez hasonló grandiózus kifejezések juthatnak eszünkbe, ha Rómára gondolunk. A birodalmi centrum szerepét jelenleg ugyan nem tölti be, még mindig megkerülhetetlen. Nos, mi is jónak láttuk felfedezni, vagy legalábbis egy kicsit beleszimatolni a különleges itáliai város levegőjébe.

Az Utazómajom (utazással kapcsolatos Face­-book-oldal) jóvoltából potom összegért sikerült repülőjegyet vásárolnunk. Ezt az oldalt egyébként ajánlom minden külföldi kiruccanást tervező figyelmébe, megéri böngészni a felkínált lehetőségek között, könnyen rálelhetünk egy-egy kihagyhatatlanul kecsegtető ajánlatra, olcsó repülőjegy-szállás kombinációra.

A legkorábban induló járat mellett döntöttünk, hogy a lehető legtöbb élményt sűríthessük bele abba a napba is, amelyen megérkezünk. Teljes sötétségben hagytuk el Budapestet, annál inkább kárpótolt viszont a látvány, ami landolásunk előtt fogadott: az Appenninek sötétbarna, havas vonulatai hevertek a lábunk alatt, mint egy nagy, összegyűrt takaró. Felemelő látvány volt.

A Termini metrómegálló kvázi a római Deák, több metróvonal csomópontja, rengeteg busz, vonat indul és érkezik ide a nap folyamán. A reptéri transzfer is a Terminihez futott be, innen vágtunk neki a nézelődésnek. Kezdésképpen egy közeli butikban praktikus, vízálló térképet szereztünk be – egy vérbeli turistán holmi eső nem foghat ki! –, és rövid tanácskozás után felállítottuk az útitervünket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!