hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fűszermánia
Kalandozás a fűszerek világában

2017. 02. 23.
A fűszerek beszerzése ma már igazán nem jelenthet gondot, legyen szó bármilyen egzo­tikus hozzávalóról. Mint ismert, a legtöbb fűszer gyógynövény is: emésztést segí­tő, serkentő, és más, különböző jótékony hatás­sal bír. Az alapfűszereken túl megéri néhány különlegességet is kipróbálni, érdemes játszani az ízekkel, az illatokkal. A fűszerek izgalmas világába ad betekintést a Fűszer­mánia blog szerzője, Kenéz Gabi, akinek az alkotási vágya a gasztronómiában teljesedett ki.

Honnan a fűszerek iránti szenvedélye?

– Hosszú évekig én is a só-bors-pirospaprika egyeduralma alatt éltem. Aztán volt szerencsém részben a valóságból, részben a tévéből megismerni, mit is jelent a fűszer szó. Vétek nem kihasználni ezt a sok­-színűséget, amikor már nálunk is szinte minden fűszer beszerezhető. Autodidakta módon sajátítottam el mindent, élvezetes folyamat volt, és ez még most is tart. Persze a hagyományos ételek, desszertek sem merülnek feledésbe, de minél szélesebb a repertoár, annál jobb. Arról nem is beszélve, hogy szükség van a kreativitás kiélésére.

És hogy jutott el a blogírásig?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!