hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Erdőkóstoló
Vendégváró természet

2016. 11. 19.
Sok gasztronómiai blog létezik, de az erdők-mezők termésének felfedezése nem jellemző rájuk. Hogyan jött az inspiráció az Erdőkóstoló blog indítására?

– Igazából régóta érdekelt a téma, melyik vad- és gyógynövény ehető. Ezen- kívül nagyon szeretek főzni, kísérletezni. Szeretem, ha kreatívan próbálhatom ki a természet ízeit, kóstolgathatom, új és új formában ismerhetem meg.

A blogon közölt receptek és képek néha egészen meghökkentőek: közismerten gyomnövényként elkönyvelt növényekből igen étvágygerjesztő fogásokat láthatnak az olvasók. Honnan meríti ehhez az ötleteket?

– Botanikus-muzeológus lévén a legfőbb inspirációt a régmúlt hagyományainak kutatásából, illetve külföldi gyűjtögetős oldalakból is merítem. Fontos hangsúlyozni, hogy az erdők mellett a rétek, az erdőszélek, a cserjés sövények is fontos források, nagyon sok „gazt” nevelnek, amelyek valójában ízletes és hatékony táplálék-, gyógy- vagy fűszernövények! Talán a legközismertebb közülük a csalán, amely az egyik legváltozatosabban elkészíthető növény.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!