hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mire figyeljünk, ha meg akarjuk őrizni fogaink egészségét?

2016. 10. 21.
Mindenki szeretne szép mosolyt és ápolt fogakat, ám ezért bizony tenni is kell. Noha az elmúlt időszakban óriási fejlődésen ment keresztül a fogászat, a felnőtt lakosság 98 százalékának van szuvas foga, ami az elégtelen szájhigiénia, az egészségtelen táplálkozás, a genetikai okok vagy a helytelen, rendszertelen fogápolás számlájára írható. Pedig az esetek többségében a komolyabb fogászati problémák könnyen megelőzhetővé válnának. Kérdéseinkre a KontaktPont Fogászat fogszakorvosai válaszoltak.

Mennyire rendelkezünk tudatos szájápolási szokásokkal?

– Általánosságban elmondható, hogy a páciensek nagy része naponta többször rendszeresen tisztítja a fogait, viszont nem tudatos a fogmosási technikájuk. Ezért fordul elő, hogy még a rendszeres, de nem megfelelő fogápolás esetén is kialakulhat fogszuvasodás, fogínyvérzés, fogágygyulladás.

Sokaknál elmaradnak az éves ellenőrzések, amikor még kicsiben, tünetek nélkül lehetne orvosolni a felmerülő problémát, és gyakran csak fogfájás esetén keresik fel a fogorvost. A fogorvosi kezelések, kont­rollok során nagy hangsúlyt helyezünk a szájhigiéné javítására, a személyes tanácsadásra, hogy mivel és hogyan tudják személyre szabottan megfelelően tisztítani a fogaikat. A helyes fogmosási technika elsajátításával válhatnak a jövőben elkerülhetővé az újabb és újabb fogászati beavatkozások.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!