hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Játékkal nyitni a társadalmi kérdésekre

2016. 10. 21.
Az elmúlt években ijesztően megnőtt Magyarországon azok aránya, akik súlyos nélkülözésben élnek. A Tárki kutatásai alapján Magyarország népességének 16,6 százaléka mélyszegénységben él, a sokgyermekes családok körében 50 százalékos a szegénység valószínűsége. A gyermekszegénység mutatóival kapcsolatos adatok is hervasztóak: a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján hazánkban a hét év alatti gyerekek 42,2 százaléka él szegénységben.

Élj túl egy hónapot!

Sokszor persze hiába a számok, nehéz mögéjük látni, és igazán megérteni a bennük rejlő sorsokat, beleérezni a szegénység, kirekesztődés vagy munkanélküliség problémájának mélységeibe. Ezért nagyon kiváló és kivételes ötlet egy szegénységi kutatás eredményeit mindenki számára érthető és elérhető módon: egy társasjáték keretein belül feldolgozni.

Ezt teszi a Szociopoly nevű társasjáték, ahol minden játékos egy észak-magyarországi kistelepülésen élő család egyik tagjának a szerepébe bújhat, és megtapasztalhatja, hogy tudna megélni szociális segélyekből, gyesből, családi pótlékból, esetleg alkalmi vagy közmunkából szerzett jövedelemből, illetve ezekből hogyan tartana el egy családot.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!