hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Játékkal nyitni a társadalmi kérdésekre

2016. 10. 21.
Az elmúlt években ijesztően megnőtt Magyarországon azok aránya, akik súlyos nélkülözésben élnek. A Tárki kutatásai alapján Magyarország népességének 16,6 százaléka mélyszegénységben él, a sokgyermekes családok körében 50 százalékos a szegénység valószínűsége. A gyermekszegénység mutatóival kapcsolatos adatok is hervasztóak: a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján hazánkban a hét év alatti gyerekek 42,2 százaléka él szegénységben.

Élj túl egy hónapot!

Sokszor persze hiába a számok, nehéz mögéjük látni, és igazán megérteni a bennük rejlő sorsokat, beleérezni a szegénység, kirekesztődés vagy munkanélküliség problémájának mélységeibe. Ezért nagyon kiváló és kivételes ötlet egy szegénységi kutatás eredményeit mindenki számára érthető és elérhető módon: egy társasjáték keretein belül feldolgozni.

Ezt teszi a Szociopoly nevű társasjáték, ahol minden játékos egy észak-magyarországi kistelepülésen élő család egyik tagjának a szerepébe bújhat, és megtapasztalhatja, hogy tudna megélni szociális segélyekből, gyesből, családi pótlékból, esetleg alkalmi vagy közmunkából szerzett jövedelemből, illetve ezekből hogyan tartana el egy családot.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!