hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Amikor az Isten súg

2016. 10. 14.
Bár a nagy költőkultuszok kora lejárt, a vers ma is élő műfaj, legfeljebb nem könyvben olvassuk, hanem a neten, így a csökkenő könyv­­­­-eladások ellenére is megtalálja a maga útját a közönséghez. A Litera-Túra Irodalmi és Művészeti Magazin állandó szerzője, Albert Zsolt kaposvári költő versei sokszor úgy születnek, hogy: „berobban, remeg a járda, csörömpölnek az ablakok, mint egy vasútállomáson, mikor jön az esti gyors, szósorozat az egész, átrohan rajtam, s mire kiér, megszelídül”.

Mióta foglalkoztat a költészet?

– Tinédzser korom óta írok dalszövegeket és hozzá zenét is. Ez év februárjában erős késztetést éreztem arra, hogy verseket kezdjek el írni. Ekkor küldtem el első versemet a Poet.hu internetes irodalmi oldalra. Innentől datálható költői munkásságom. Azóta számos versem megjelent több internetes oldalon. Júniusban pedig meghívtak a Litera-Túra Irodalmi és Művészeti Magazinba állandó szerzőnek.

Hogyan lettél költő? Miként kezdtél verseket írni?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!