hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Iskolás gyerekeknek segített a HISZ
Erdélyben és Magyarországon

2016. 09. 15.
Valószínűleg nem sok olyan diákot találni az országban, aki őszintén és szívből örülne szeptember elsejének. A kisiskolások problémái ugyanakkor eltörpülnek a családok iskolakezdési gondjai mellett: a diákok felszerelése, beiskolázása súlyos forint tízezrekben mérhető költséget jelent a háztartások számára. A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) tanszerekkel megpakolt iskolatáskákat, játékokat vitt több magyar településre, valamint az Erdélyben fekvő Gagyon élő, nehéz sorsú családoknak is.

Az úgynevezett „3H”-s, azaz a halmozottan hátrányos helyzetű térségekben élő családoknak segített a HISZ az iskolakezdési nehézségek legyűrésében. A Szeretetszolgálat aktivistái az elmúlt hetekben mintegy 3 millió forint értékben osztottak szét tanszereket, iskolatáskákat, játékokat és egyéb adományokat a határon innen és túl is.

Kovács Sándor, a szervezet elnöke lapunknak elmondta: a legváltozatosabb módokon igyekeznek segíteni azokon a családokon, ahol szinte megoldhatatlan problémát jelent a gyerekek beiskolázása. A pénzbeli támogatás, beiskolázási segély mellett az elmúlt években úgy találták: a nehéz sorsú, elszegényedett régiókban élők számára óriási segítséget jelent a HISZ „Megtömött iskolatáskák” programja is.

Az osztásban részt vevő aktivisták egyébként azt mondják: saját maguk is élményekkel gazdagodtak az akció során. „Nekem nagyon nagy élmény volt látni, ahogy a gyerekek ujjongtak. Szó szerint rátapadtak a játékokra, egyből a sajátjukként kezelték azokat” – fogalmazott Barkóczi Brigitta a HISZ nyíregyházi szervezetének képviseletében.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!