hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy állati jó hely
150 éves a Budapesti Állat- és Növénykert

2016. 08. 18.
Mi az a programhelyszín, amely évente több mint 1 millió embert vonz korra, nemre való tekintet nélkül? Amely másfél évszázad alatt nem unalmasabb, hanem egyre izgalmasabb lett? Ahol egyedül és családdal, jó és rossz időben is ki lehet kapcsolódni, új élményeket szerezni? Nos, akinek nem jutna eszébe, ez a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely idén ünnepli megnyitásának 150. évfordulóját.

A növény- és állatritka­ságokkal tarkított 11 hektáros parkban, lenyűgöző műemléki épületekben, hét kontinens 8000 különleges állatában gyönyörködhetünk az év minden napján. Az interaktív tárlatokat és a számtalan látnivalót madárhangok, majommakogás színesíti, de az is lehet, hogy egy takin bőg egyet séta közben a hátunk mögött. A tematikus házakban láthatunk lepkéket, madarakat, majmokat és ritka hüllőket, mindezt tovább színesítik az előre meghirdetett programok.

A látványetetések, a napi koalamérés vagy fókatréning és az állatgondozások további izgalmas időtöltést jelentenek, ezért a négyórás látogatási idő itt átlagosnak számít, szinte pár percnek tűnik a sok érdekességnek köszönhetően.

Az állatkerten belül külön birodalom a Varázshegy, amely rossz idő esetén is kellemes programlehetőségeket biztosít 3000 négyzetméteren 16 tematikus állatfajjal, állatkerti akcióbemutatókkal kombinálva. Itt megtapasztalhatjuk, milyen érzés, ha egy fülesbagoly a fejünket súrolva csap le napi egéradagjára, láthatjuk a mosómedvéket mosogatni, de a görény is mulatságos produkcióval szórakoztatja a nagyérdeműt, nem beszélve a sok újdonságról, amit megtudhatunk a minket körülvevő állat- és növényvilágról. És hogy mit ne hagyjunk ki semmiképp, ha idelátogatunk? A gorillák és orangutánok mindenkire hangulatjavító hatással vannak, az európai állatkertekhez képest pedig ritkaság az itt található koala és a vombat is, vagy a Himalája hegyein élő takin.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!