hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nincs kapcsolat

2016. 07. 14.
„Míg egyikünk a fiúk rossz iskolai teljesítményéről tudósító újságkivágásokat gyűjtötte, és a férfihallgatók megfogyatkozását észlelte kurzusain, addig a másikunknak feltűnt, hogy korabeli férfiak a partikon a számítógépek és a videojátékok köré gyűlnek, ahelyett, hogy beszélgetnének. Elkezdtünk azon tűnődni, mi lehet az oka, hogy egyre kevesebb férfi akar jogosítványt szerezni vagy elköltözni otthonról, és hogy miért pornót néznek ahelyett, hogy egy igazi nővel töltenék az idejüket” - írja Philip Zimbardo és Nikita Coulumbe a Nincs kapcsolat - Hová lettek a férfiak? című, immár magyarul is elérhető könyvük előszavában.

A technológia okozta új típusú függőségek (mint az online játékok és a cyberszex) több ponton is eltérnek az eddig ismert addikcióktól, s az egyik ilyen különbség az, hogy a fogyasztóknak fogalmuk sincs arról, hogy szokásaik milyen hosszú távú hatást fejtenek ki. A témával behatóbban foglalkozóknak azonban már vannak információik arról, hova vezethet ez a fajta életstílus.

Fiúk az online fogságában

Az online világba emigráltak számára a face to face kapcsolatokban gyakran kommunikációs blokkok keletkeznek, mivel a virtuális világban használt kapcsolattartási mechanizmusok nem adaptálhatók az offline világba, a valóságban ugyanis nem lehet továbbkattintani, ha valami nem úgy alakul, ahogyan szeretnénk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!