hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az utolsó Windows?

2016. 06. 10.
A Windows 7 és 8.1x-et használók már csak alig 3 hónapig élhetnek a Microsoft által biztosított díjmentes frissítés lehetőségével, melynek keretében az operációs rendszerüket az „utolsó” Windowsra, azaz a Win10-re cserélhetik. A jövőben a szoftveróriás nem bocsát ki majd néhány évente új programverziót, hanem csak a legutóbb kiadottat fogja folyamatosan frissíteni, fejleszteni. Sokakban – jogosan – felmerült a kérdés, hogy érdemes-e áttérni a legújabb verzióra.

Sokan nagy izgalommal várták – 9 hónapja – az utolsó operációs rendszer kiadását, hogy a telepítést mielőbb elvégezhessék. Mások idegenkedve, adatvédelmi aggályokra hivatkozva bizalmatlanul fogadták a cég által biztosított opcionális újítást.

A legnagyobb kérdés, hogy ki cselekszik helyesebben? Aki frissít, vagy az, aki nem teszi ezt meg?

Fontos szempont a döntésben, hogy az ingyenes lehetőséget csak július végéig lehet kihasználni, ezt követően a Microsoft fizetőssé teheti az új operációs rendszer beszerzését. Azok számára, akik nem a promócióban résztvevő programverziók valamelyikével rendelkeznek (régebbi gép, például XP vagy illegális verzió), és váltani szeretnének, már most is 30-35 ezer forinttól tudják beszerezni a szoftver Home változatát. Díjmentesen csak a Home, Pro és Mobile verzióhoz lehet hozzájutni, a jelenleg használatban lévő, jogtiszta szoftververziótól függően. A Windows 10 másik három változata– az üzleti ügyfeleknek szánt Enterprise és Mobile Enterprise, továbbá az oktatási célra tervezett Education – csak megvásárlással szerezhető be.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!