hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Idén is vetőmagosztó akció

2016. 04. 01.
A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány által szervezett vetőmagok szétosztásának feladatát vállalta el az idei évben is a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ). Az aktivisták az ország szinte valamennyi pontjára, összesen 22 ezer családhoz juttatják el a magokat – az akció célja, hogy a nélkülöző családokban élő gyerekek is friss élelmiszerekből álló, változatos étrendhez juthassanak.

2011 óta segíti a HISZ a Minden Gyerek Lakjon Jól! (MGYLJ) Alapítvány miniháztáji vetőmagosztó akcióját. A program keretében a Szeretetszolgálat önkéntesei eljuttatják az Alapítvány csomagjait Csengersimától Magyarmecskéig mintegy 22 ezer rászoruló családhoz.

A feladat komoly logisztikai és szervezési feladatokat jelent a szervezet számára: az ország délnyugati térségeire jellemző apró- és törpefalvaktól az alföldi agrártelepülésekig mindenhol más-más nehézségekkel kell megbirkózniuk az aktivistáknak. Az idő eközben ketyeg: a magokat a HISZ már a korai vetés időszakában szeretné a nélkülözőkhöz eljuttatni.

„A mi térségünk jellemzően aprófalvakból áll. A helyzetünk pontosan ettől különleges: kevés ember él egy-egy településen, emiatt viszont egy-egy körben nagyon sok falut fel kell keressünk” – mutatja be a kihívásokat a HISZ pécsi csoportjának vezetője. Agyaki Mónika hozzátette: csak a legutóbbi hétvégén egy nap alatt nagyjából 90 településen jártak – és összesen közel 2 ezer családhoz juttatták el az adományt. Ehhez az eredményhez 30 helyi önkéntes munkájára volt szükség, akik 10 autóval vágtak neki az utaknak.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!