hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Idén is vetőmagosztó akció

2016. 04. 01.
A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány által szervezett vetőmagok szétosztásának feladatát vállalta el az idei évben is a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ). Az aktivisták az ország szinte valamennyi pontjára, összesen 22 ezer családhoz juttatják el a magokat – az akció célja, hogy a nélkülöző családokban élő gyerekek is friss élelmiszerekből álló, változatos étrendhez juthassanak.

2011 óta segíti a HISZ a Minden Gyerek Lakjon Jól! (MGYLJ) Alapítvány miniháztáji vetőmagosztó akcióját. A program keretében a Szeretetszolgálat önkéntesei eljuttatják az Alapítvány csomagjait Csengersimától Magyarmecskéig mintegy 22 ezer rászoruló családhoz.

A feladat komoly logisztikai és szervezési feladatokat jelent a szervezet számára: az ország délnyugati térségeire jellemző apró- és törpefalvaktól az alföldi agrártelepülésekig mindenhol más-más nehézségekkel kell megbirkózniuk az aktivistáknak. Az idő eközben ketyeg: a magokat a HISZ már a korai vetés időszakában szeretné a nélkülözőkhöz eljuttatni.

„A mi térségünk jellemzően aprófalvakból áll. A helyzetünk pontosan ettől különleges: kevés ember él egy-egy településen, emiatt viszont egy-egy körben nagyon sok falut fel kell keressünk” – mutatja be a kihívásokat a HISZ pécsi csoportjának vezetője. Agyaki Mónika hozzátette: csak a legutóbbi hétvégén egy nap alatt nagyjából 90 településen jártak – és összesen közel 2 ezer családhoz juttatták el az adományt. Ehhez az eredményhez 30 helyi önkéntes munkájára volt szükség, akik 10 autóval vágtak neki az utaknak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!