hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tojásban utazók
Egy többgenerációs sikeres vállalkozás

2016. 01. 14.
Kotogány Kata nagymamája, néhai Kotogány Jánosné egy pár férfiszandálban érkezett a szerbiai Kikindáról a második világháború idején. Kereskedelmi tevékenységét 1968-ban felvásárlóként kezdte a szegedi ÁFÉSZ-nél. Ám egy érdekes találkozásnak köszönhetően 1971-ben magánvállalkozásba kezdett, amit unokája, Kata is lelkesen folytat. A szegedi Mars téri piacon jártunk.

Történt, hogy nagymamám  találkozott egy nagyon kicsi, púpos, csúnya hölggyel, aki magánvállalkozó volt. Azt gondolta, ha egy ilyen nő képes sikeresen vinni egy vállalkozást, akkor ő is biztosan képes lesz erre. Eleinte galamb- és nyúlfelvásárlóként, majd napos baromfi értékesítésével, keltetésével foglalkoztunk. A tojás csak mellékes volt. Az évek során sajnos a napos baromfira már csökkent az igény, nem volt kifizetődő a házi tyúk tartása, ezért 2005-ben a keltetést megszüntettük. Viszont az étkezési tojásra megnőtt a kereslet. Ma leginkább ebből élünk. Apukám vette át a céget, majd miután 2007-ben férjhez mentem, már külön vállalkozásban értékesítünk a férjemmel tojást, száraz tésztát, babot, mákot, diót, gombát itt a szegedi Mars téren.

Szüleid rábeszélésére teszed ezt, hogy követed a példájukat vagy önszántadból választottad?

– A szüleim mindig munkára neveltek bennünket. Hamarabb voltam a piacon, mint otthon. Mikor megszülettem, előbb a piacra vittek a nagymamámhoz, ahol apukám közölte: itt a második otthonod. Ez így is lett. Négyéves korom óta minden hétvégémet itt töltöttem. Szerintem elvárásuk volt velünk szemben (az öcsémmel együtt), hogy folytassuk a már jól bejáratott üzletet. Természetesen a férjemmel mást is kipróbáltunk. 2005-től 2013-ig nemzetközi fuvarozással is foglalkoztunk három kamionnal.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!