hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy magyar orrszívó, mely sorra nyeri a díjakat

2015. 12. 28.
Két pécsi családfő, Mátrabérci Zsolt és Streitmann Walter nem elégedtek meg a gyermekeik számára kapható orrszívó termékekkel, ezért megálmodták a Nosiboo-t. A játékos külsejű terméket – kedves, mackó formája és vidám színei miatt – a legkisebbek is szívesen használják. Az orrszívó megkapta már többek között a „dizájn-Oscar”, azaz a Red Dot Dizájn-díjat is, míg a legfrissebb elismerés a German Design Díj. Az egyik tervezőt, Mátrabérci Zsoltot kérdeztük.

Honnan jött az ötlet? Miért határoztátok el, hogy saját orrszívót terveztek?

– Saját gyermekeink születésekor szembesültünk azzal, hogy milyen fontos dolog is a gyermekkori orrtisztítás. Nem voltunk megelégedve semelyik forgalomban lévő megoldással, így merült fel egy saját típus fejlesztésének ötlete.

Miként valósult meg a kivitelezés? Kik dolgoztak rajta?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!