hetilap

Hetek hetilap vásárlás
70-es évek újratöltve

2015. 11. 27.
Elegáns csipkék és harsány motívumok, lágy elegancia férfias részletekkel keverve: ez a kettősség jól példázza az idei téli női divattrendet, amelyet a bohém hetvenes évek modern kori átírásának, újraértelmezésének is tekinthetünk.

Nincs új a nap alatt, tartja a mondás, nincs ez másképp a divatban sem. A folytonosan ismétlődő stílusjegyek közül idén a hetvenes évek divat­­-trendje kapott nagyobb szerepet, megelevenítve annak részleteit, sziluettjeit, motívumait, hangulatát. Ezáltal a most világszerte népszerű retró, illetve vintage hangulat a kifutókon, az üzletekben is megjelenik. Az idei trend semmit nem bíz a véletlenre, azokat a részleteket emeli ki a korabeli hippi és elegáns irányzatokból, amelyek már akkor is népszerűek, emlékezetesek voltak. Sokan emlékeznek még a garbópulóverekre, trapéznadrágokra, nagyméretű színes mintákra vagy az apró geometrikus motívumokra. Idén ezekkel újra találkozhatunk, természetesen modernebb és kifinomultabb verzióban.

Sötét tónusok, harsány színek

A jelenlegi színtrend széles színskálából merít. Alap árnyalatnak számít a fekete és szürke, a természetes színek pedig továbbra is megtalálhatók, mint a bézs, a mustár-, okkersárga, valamint a barna árnyalatai. Idén azonban megjelennek a borús és sötét téli hónapokat megvidámító harsány, élénk színek, a sárgák, a vörösek, a pinkek, a lilák és a kékek különböző árnyalatai, amelyek kiegészítőkön, de akár az egész öltözeten is pompázhatnak. Az életteli színek mellett a visszafogott pasztell árnyalatokkal is találkozhatunk, de divat a fehér is. A textilek mintázata, motívumvilága szintén a hetvenes éveket tükrözi: geometrikus op-art művészetet idéző kötött vagy nyomott minták, neonszínű hullámvonalak, hímzett virágok, folklórelemek tarkítják a textileket, bőröket. Divat a skótkocka, a tyúklábmotívum és a tweed.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!