hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kertészmérnökből villámfordító

2015. 10. 08.
Különleges ötleteivel nemegyszer vonta már magára a fordítói szakma figyelmét a fiatal vállalkozásnak számító Villámfordítás Fordítóiroda, amely mára a hazai fordítói piacot meghatározó cégek egyikévé vált. A siker tehát őket igazolta: a Fair Trade elveket valló vállalkozás hihetetlen energiával pörög, folyamatosak a fejlesztések. A mintegy 410 fordítót foglalkoztató, 34 nyelvre fordító, több mint 100 millió forintos forgalommal rendelkező cég a honlapjával elnyerte már a létező összes szakmai elismerést. Az alapítót, Gál-Berey Tündét kérdeztük, akit ráadásul a Példakép Alapítvány megválasztott az ötven inspiráló fiatal magyar példakép egyikének.

Mit tudhatunk rólad? Valóban Erdélyből származol, és eredetileg kertészmérnöknek tanultál?

– Így igaz. Romániában születtem, a családom 1990-ben települt át Magyarországra. A gyerekkoromat egy szuper vidéki gimnázium és a kajakozás határozta meg. A gimiben remek tanáraim voltak, akik arra készítettek fel, hogy merjek gondolkodni és megvalósítani. A versenyszerű kajakozás pedig a napi két edzésével szépen kiegészítette a tanulást. Amikor egyetemre készültem, azt tudtam biztosan, hogy Budapesten keresek egy természettudományokkal foglalkozó kép­zést. Így kerültem a Kertészeti Egyetemre, ahol genetika szakirányt választottam, mert laborba vágytam, végül a géntechnológiával módosított növények gazdasági és társadalmi megítélésével foglalkoztam. Az egyetemet PhD-hallgatóként folytattam, ekkor már a Menedzsment és Marketing Tanszéken, ahol egy remek csapat tagja lehettem, a legtöbb bevált ötletem e közösségtől származik. Valódi gondolkodóműhely volt ez a hely akkoriban.

És hogyan kezdődött a fordítói pályafutásod?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!