hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Erőszak elől menekült ‒ saját családja ölte meg
Európa és a csoportos nemi erőszak áldozatai

2015. 10. 21.
Európában a csoportos nemi erőszak leginkább a háborús időkkel fonódik össze a fejekben, amikor az emberek elállatiasulnak, és a legszörnyűbb ösztöneiknek engednek utat. De legalább azzal kapcsolatban társadalmi konszenzus van, hogy az erőszak rossz, az elkövetők bűnösek, nem pedig az áldozatok. Ez azonban nincs mindenhol így, és lassan a saját bőrünkön is tapasztaljuk. A Konzervatív család blog cikke.

Ha Európában valaki csoportos nemi erőszak áldozatává válik, feljelentést tehet a rendőrségen, és bár egy nagyon kínos, megalázó és lelkileg fájdalmas procedúrának néz elébe, esélye van arra, hogy igazságot szolgáltatnak a számára. Így volt legalábbis eddig. Pár éve még nem gondoltuk volna, hogy ez az egyszerű tény is olyan nyugati érték, amely védelemre szorul a civilizációk csatájában. Ma azonban már sajnos nyilvánvaló, hogy a veszély valós.

A közelmúltban a menekültválsággal kapcsolatban több olyan megdöbbentő esetre is fény derült, amikor a csoportos erőszak áldozata nem kapott jogorvoslatot, illetve megpróbáltak nyomást helyezni rá, hogy eleve ne is tegyen feljelentést. A migránsokat segítő aktivisták éppúgy áldozattá válhatnak, mint az Európába érkező menedékkérő nők (akik a táborokban gyakran a vécére és a zuhanyzókba sem mernek kimenni): a Határok Nélküli Világ alapítvány egyik önkéntesét egy táborban erőszakolták meg szudáni menedékkérők a francia–olasz határon. Az esetben a legborzasztóbb az, hogy saját kollégái beszélték rá, hogy hallgasson a bűncselekményről, nehogy ártson a „nemes ügynek”. A hölgy hónapokkal később hozta nyilvánosságra a történteket.

Ahol a szex = erőszak

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!