hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ahol ünnep az iskolakezdés
Évnyitó Magyon

Több tucat, a bele való tanszerekkel csordultig töltött iskolatáskát adományozott a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) az új tanévet kezdő magyi kisiskolásoknak. Az egyház fenntartásában négy éve működő általános iskola legkisebb létszámú osztálya hét, a legnagyobb tizenöt fős. A 90 nebulót befogadó intézményhez egy 30 fős óvoda is tartozik.

„Sok gyermek az otthoni körülmények miatt csak itt, az iskolában találkozik először azzal a komforttal, ami ma már természetesnek mondható, például angol WC-vel – avat be Pappné Turik Tímea, a Palásti László Általános Iskola és Óvoda igazgatónője.

Magy Nyíregyházától 50 kilométerre fekszik, ezer lelket számláló település. A falu Kelet-Magyarország egyik legszegényebb térségében található. A környék lakossága főként dohánytermesztésből és közmunkából él. A lakóhelyek infrastruktúrája és a családok életszínvonala még jócskán javítható. A falu utcáin a rendezett, virágos kertű családi házak sorát itt-ott szegényes viskók bontják meg.

Ahogy megérkezünk az iskolához, áthaladunk a takaros iskolaudvaron, majd belépünk az épületbe. A tanodából csak úgy sugárzik a derű és az alkotóerő. A falakat végig a gyerekek vidám, színes rajzai borítják, amelyek arról árulkodnak, hogy itt nagyon szuper dolguk lehet. A diákok rengeteg érdekes területtel ismerkedhetnek meg a színjátszástól kezdve az éneken át a sakkozásig. Apropó sakkozás: az iskola méltán lehet büszke egyik végzős tanulójára, Hajdú Lászlóra, aki idén első helyezett lett a legrangosabb megyei sakkversenyen.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!