hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A talpnyalók, akik szerint a rossz vicces, szexi és menő

2015. 08. 19.
Bő két hét alatt félmillió nézőt vonzott Magyarországon is minden idők második legsikeresebb nyitását produkáló animációs filmje, a Minyonok. A viccesen szerencsétlenkedő, halandzsázó sárga kis lények mindenkit szórakoztatnak, gyerekeket és szülőket egyaránt. De vajon tényleg csak ártatlan mese az egész? A Vigyázó blog szerzője és olvasói között élénk vita bontakozott ki ez ügyben.

A Minyon-láz még az alkotókat is meglepte, akik tartottak tőle, hogy a Gru-sorozat mellékszereplőiből előléptetett minyonok a maguk egydimenziós karakterükkel nem lesznek elegendők ahhoz, hogy kitöltsenek egy teljes filmet.

Hiszen kik is a minyonok?

A magyar cím a hangzásbeli hasonlóságot leszámítva semmit nem ad vissza az eredeti név jelentéséből. Hiszen a minions nem aprósütemény, a szó annyit tesz, mint kegyencek, talpnyalók, koloncleső siserahad, bólogatójánosok, és ez – lássuk be – bizony nem szimpatikus fajta. Ráadásul a filmbeli minyonok nemcsak vakon kiszolgálnak bárkit, hanem kifejezetten a gonoszhoz vonzódnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!