hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Termékenység csak természetesen
Új családtervezési módszer a meddőség ellen

2015. 05. 28.
Hát ti nem akartok még gyereket? És voltatok már orvosnál? – faggatják a gyermektelen házaspárokat jóakaróik ilyen és ezekhez hasonló suta és tapintatlan kérdésekkel. A megfigyelések szerint minden ötödik pár esetében késlekedik, illetve elmarad a gyermekáldás.

A szerény sikerrel és jelentős problémákkal kísért mesterséges megtermékenyítésen alapuló módszerek mellett létezik egy olyan modell, mely a természetes folyamatokkal együttműködve, a házasélet intimitását tiszteletben tartva ígér alapos kivizsgálást, minimálisan szükséges beavatkozást és jelentős eredményeket.

A hagyományos orvosi protokoll szerint egy év véletlenszerű, védekezés nélküli házasélet után indul a meddőségi kivizsgálások és kezelések sorozata. A természetes női termékenységi ciklus precíz önmegfigyelésén és nyomon követésén alapuló rendszer segítségével azonban már jóval hamarabb, 3-6 ciklusnyi tudatosan időzített házasélet után feltűnhet a termékenységi probléma.

Amikor dr. Thomas W. Hilgers és munkatársai az 1970-es években kifejlesztették a CREIGHTON MODEL FertilityCare ™ System, magyarul Creighton Módszer (CrMS) nevet viselő természetes családtervezési módszert, még nem látták, milyen sokoldalúan hasznosítható eszközre tettek szert. Az azóta eltelt évtizedekben összegyűlt eredményeik azt bizonyítják, hogy a CrMS nemcsak tudatos családtervezésre, hanem a női egészség egyéb kihívásainak kezelésére is hatékony lehetőséget kínál.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!