hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Személyre szabott segítség a bajban
Beszélgetés dr. Vojnovics Ibolyával, a budapesti áldozatsegítő szolgálat vezetőjével

2015. 05. 21.
A fővárosi kormányhivatal áldozatsegítő szolgálatának ajtaján azzal a feltételezéssel lépek be, hogy nemigen fogok „ügyfelekbe” botlani. Ezzel szemben a várakozóknak kialakított előtér zsúfolásig tele van. Arra pedig végképp nem számítok, hogy az osztályvezető asszony saját maga tájékoztatja telefonon, figyelemreméltó türelemmel a „mezei” segítségkérőket: miben és hogyan tud segíteni nekik a szolgálat. Dr. Vojnovics Ibolya beszélgetésünk közben is nyitva hagyja az ajtaját, hogy kollégái bármikor be tudjanak hozzá jönni, mivel egyes ügyekben akár azonnali döntéshozatalra is lehetősége van, és ez soron kívüli aláírást igényelhet.

Bevallom, igyekeztem előzetesen tájékozódni, és úgy tapasztaltam, nagyon kevesen tudnak az Önök hivataláról. Akik az őket ért károk, bántalmak okán úgy döntenek, hogy a rendőrséghez fordulnak, azok sem igen számítanak bárminemű valós kártérítésre, jóvátételre, pláne nem lelki segítségre, együttérzésre.

– Pedig a rendőrségnek minden esetben tájékoztatnia kell a bűncselekmények áldozatait arról, hogy 2006 óta létezünk, és komplex módon segítünk.

Mit jelent pontosan ez a komplex segítség?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!