hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A lehetőségek sütije

2015. 03. 13.
A mindenféle ízű és színű trendi desszert hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Sikerének oka talán különlegességében és exkluzivitásában keresendő. Az édességek és gasztronómiai élmények kedvelőinek feltétlenül meg kell kóstolniuk a darált mandulából, cukorból és tojásfehérjéből készült, habcsókra emlékeztető, elegáns és kifinomult ínyencséget. Szalai Dórával, Budapest egyik egyedi macaronlelőhelyének tulajdonosával beszélgettünk.

Mi lehet az oka annak, hogy a francia tradicionális desszert hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend?

– Egy évtizeddel ezelőtt tíz emberből egy ha tudta, hogy mi az a macaron, mára viszont ez az arány tényleg erősen megváltozott. Ennek egyik legfőbb oka az a hangzatos „gasztronómiai forradalomnak” nevezett jelenség, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az emberek bátrabbak és kíváncsibbak lettek. Az alapigazságok pedig az élet ezen területén is bizonyítottak: a kereslet megszülte a kínálatot, egyre több új irányzat férkőzött be az emberek hétköznapjaiba, és ez a folyamat még most is tart. Ebből a fejlődésből a desszertek sem maradtak ki, itt is meg­jelentek új szereplők, így gyűrűzött be a köztudatba az apró, törékeny, színes kis sütemény is, ami már megjelenésében is magában hordozta az újdonságot.

Mennyire lettek gourmand-ok a magyarok az elmúlt években?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!