hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mutasd a névjegykártyád, megmondom, ki vagy!
Névjegyek és történetek 2. rész

2015. 02. 06.
A névjegy századunkra olyanná vált, mint az esernyő? Vagyis felesleges holmi mindaddig, amíg nincs rá szükség, de amikor pont nincs nálunk, akkor meg nagyon kellene? A technológiai fejlődést követve könnyen lehet, hogy virtuálissá válik, de jelentősége a jövőben sem hagy alább. Fontos, szerves része életünknek, hiszen az üzleti találkozások emléke. Pici történetek kapcsolódnak hozzá, melyek aztán sokat nyomnak a latban, hiszen az első benyomás egyszeri, és éppen ezért nagyon fontos. Néhány érdekes történettel és a névjegyhez kapcsolódó szokásokkal szeretnénk a sorozatunkat folytatni.

Mozart, a zseni

Beethoven a modern zeneszerzés egyik legnagyobb alakjává vált, aki folyamatos egzisztenciális küzdelmei ellenére is tisztában volt azzal, hogy zseni, aki saját kínjából is örömet tudott csiholni. Erre egy apró anekdota is jól rávilágít. Amikor gazdag bátyja egyszer átadta neki a névjegyét, melyen ez állt: „Johann van Beethoven, földbirtokos”, ő e névjegy üres helyére ezt írta: „Ludwig van Beethoven, agyvelőbirtokos.”

Rejtő Jenő író

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!