hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Focigála támogatta a hites iskolát

2015. 01. 23.
Huszonharmadik alkalommal rendezték meg Salgótarjánban a Gabora Gála elnevezésű öregfiúk jótékonysági teremlabdarúgó tornát, ezúttal a Sport TV kupáért. A rendezvénynek idén is a salgótarjáni Városi Sportcsarnok adott otthont. Ez alkalommal a kedvezményezett iskola a Hit Gyülekezete által fenntartott Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola volt.

A gála megálmodója és főszervezője, Gabora János Salgótarján oktatási intézményeinek támogatása céljából indította el a programsorozatot. Ars poeticája szerint fontos a politikai hovatartozástól független összefogás a gyerekekért és egyben a futballszerető közönség szórakoztatása, valamint az, hogy a labdarúgók egy kellemes napot tölthessenek el együtt. A gála történetének több mint két évtizede alatt hatvanöt millió forintnyi bevétel jutott el a kedvezményezett iskolákba, óvodákba.

A találkozókon az évek során megfordult a magyar labdarúgás sok korábbi kiválósága is. A sportszerető közönség láthatta például játszani Nyilasi Tibort, Ebedli Zoltánt, Détári Lajost, Fekete Lászlót, Törőcsik Andrást is. Aki pedig 2015. január 10-én látogatott el a salgótarjáni Sportcsarnokba, találkozhatott több olyan ismert, elismert közéleti szereplővel, művésszel is, mint Farkasházy Tivadar humorista-újságíró, Vujity Tvrtko újságíró és televíziós szereplő, Nemcsák Károly és Straub Dezső színművészek, Varga Miklós, Balázs Pál énekesek, a Sport TV riporterei, továbbá kiváló fradista, újpesti, Hungária körúti, debreceni, pécsi, salgótarjáni labdarúgók és más támogatók, akik csapattársaikkal együtt fontosnak tartották, hogy részt vegyenek a jótékonysági gálán.

Az idei rendezvényt is megtisztelte jelenlétével a kétszeres magyar és háromszoros osztrák bajnok labdarúgó, Nyilasi Tibor, aki egy – az egyetlen háromszoros világbajnok brazil labdarúgó, Pelé által dedikált – labdát bocsátott árverezésre az Uzoni iskola diákjainak  javára. A labda az eddigi gálák licitre bocsátott tárgyainak legmagasabb összegéért kelt el, egy budapesti cég ügyvezető igazgatója jóvoltából.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!