hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Felkészülés a télre
Fűtőkábelek beltérre és kültérre

2014. 11. 10.
Miért jó az elektromos padlófűtés?

Az ember úgy működik, hogy ha a lába nem fázik, akkor máris sokkal kellemesebb a közérzete. Emiatt van az, hogy padlófűtés esetén azonos hőérzethez már alacsonyabb hőmérséklet is elég, ráadásul a padlófűtés nem foglal el értékes helyet a lakás alapterületéből sem. Ha valakinél nem megoldható vizes padlófűtés-rendszer telepítése, annak sem kell lemondania erről az igazán kényelmes fűtési módról, hiszen ma már korszerű elektromos fűtőkábelek és fűtőszőnyegek állnak rendelkezésünkre, amikkel kazán és bonyolult épületgépészet nélkül, csupán 4 mm padlószint-emelkedéssel teljes értékű fűtéshez juthatunk.

A fűtőkábelek közel 100 százalék hatékonysággal alakítják hővé az elektromos energiát, a modern termosztátoknak és precíz szenzoroknak köszönhetően pedig nagyon jól optimalizálható a működésük, ezért meglepően alacsony költséggel működnek. Az elektromos padlófűtés a felhasználó igényei szerint helyiségenként különböző hőfokokon üzemeltethető, így csak ott kell fizetnünk a melegért, ahol valóban szükség van rá.

Az elektromos fűtőkábelek mellett szól, hogy egy ilyen rendszernél nincs szükség vízkőmentesítésre, nincs lerakódás az égéstérben, nem dugul el a szűrő, túlhevülésre nincs esély, és csőtöréssel sem kell számolni. Emiatt az élettartama összehasonlíthatatlanul hosszabb, mint a vizes rendszereké, karbantartási költsége pedig egyáltalán nincs.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!