hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Edd magad egészségesre!
– mondja Nánási Gabriella élelmiszervegyész

2014. 09. 16.
A Nielsen piackutató adatai szerint mintegy 2,2 milliárd forintot ért el, és hat százalékkal nőtt a vény nélkül kapható fogyasztó-szerek kiskereskedelmi forgalma a tavalyi évben, ami jól mutatja, hogy a fogyókúra már nem csak a nők körében népszerű, hanem nemre és korra való tekintet nélkül egyre többeket foglalkoztat. Miközben a többség az éhezés különböző módozatai és a mérték-telenség szélsőségei között vergődik, a kívánt ideális testsúly egyszerű és könnyen elsajátítható módszerekkel is megvalósít-ható, ami ráadásul egészségesebbé is tesz. Interjú egy fogyókúrás tanácsadóval, aki szerint fogyni evés által is lehet, sőt még egészségesebb is.

A médiában futó hirdetések tömkelege  Angelina Jolie „tuti” módszerét propagálja, melynek lényege, hogy elveszi az éhségérzetet, így boldogan éhezik modell-alkatúvá a már hízófélben levő átlagpolgár. Tényleg ez az ideális alkathoz vezető legjobb út?

– A koplalás önmagában véve téves megoldás,  az emésztés lelassulásához vezet, ami raktározásra, némely esetben éppen hízásra ösztönzi a szervezetet. Eközben kiürülnek a szervezet tartalékai, és leépül. Ezek látszanak a mentális, pszichikai állapoton is, sokszor mogorva, depressziós emberekké válnak, akik éheztetik magukat. Az említett séma eleve a hibás önkép problémáját hozza létre a követőknél. Meggyőződésem, hogy némi túlsúllyal is lehet egészségesen és jó erőnléttel, közérzettel élni, míg az ideális vagy álomsúllyal betegen és boldogtalanul. A foglalkozásaink alatt igyekszünk hangsúlyt helyezni arra, hogy ezektől a téveszméktől is elszakadjanak a résztvevők.

Ínyenc Fogyás Klub néven tartani tanfolyamokat nem túlzás? Nem túl provokatív azt ígérni a jelentkezőknek, hogy „degeszre ehetik” magukat, és ez által mégis fogynak?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!