hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Útvesztő a kukoricásban

2014. 08. 18.
„Két barát, amerikai ötlet alapján elhatározza, hogy valóra váltja azt, ami a nyugati világ »őrültebb« felén működik. Kis befektetéssel, nagy adag humorral jó szórakozást lehet nyújtani sok ember részére, és hát saját maguk számára is.”

Így kezdődik a kiszombori kukoricalabirintus honlapján a történet. Az útvesztő idén is elkészült. A kiszombo­riak még a kis kukoricásba belevágtak egy repülőgép formát, egy 1914-es számot, valamint rengeteg kicsi alakzatot. A témaválasztás természetesen az első világháború kitörésének századik évfordulójához kapcsolódik. A kukorica megnőtt, és megérett egy próbára.

Nagyon kedves kiszombori asszonyok üldögélnek a kukoricatábla bejáratánál, mintha otthon lennének. Odaérkezéskor megkapjuk tőlük a térképvázlatot, és már mehetünk is a kukoricásba. Az első és egyetlen állat, ami szó szerint lépten-nyomon előbukkan, az a kicsi, szürke, mezei egér. A labirintusban láthatóan otthon van – a gyerekek legnagyobb örömére. A kukoricasorok és a térkép összehasonlítása a kukoricásban megszorult melegben valahogy nem megy. Az agytevékenység az idővel arányosan leáll. Gyorsan el is tévedünk. Talán mások tudnak segíteni – követjük is őket. Gyorsan bebizonyosodik, hogy „vak vezet világtalant” – pedig milyen határozottnak tűntek! Nincs más hátra, mint „toronyirányt” átvágni a kukoricán, nem baj ha nincs út, csak legyen meg a kijárat. A győztes célfotót persze nem utasítjuk vissza még így sem.

Közben az asszonyok elkezdték dagasztani a lángost. Mondták, ha megvárjuk, mi is kapunk belőle. Láthatóan nagy élet folyik ott minden nap, „de hétvégén még nagyobb” – mesélik. Ha akarunk, még éjszaka is jöhetünk eltévedni. Lámpát kell csak hozni, egyébként éjfélig lehet labirintusozni. A kukoricán túl sincs vége a gyerekprogramoknak. Találtunk egy nagy „tengerimedencét”, amibe bele is lehet ugrani, és kézzel lábbal turkálni a kukoricaszemekben. Az óriásparittya nagy kihívás még a felnőtteknek is az emberfej nagyságú szövetgolyójával. De van még ott rengeteg népi játék, szalmabála, kilátó. Igazi tartalmas szórakozás a kisgyermekes családok számára.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!