hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fociláz Kaposváron

2014. 08. 07.
Idén 10. alkalommal rendezték meg Kaposváron a Nemzetközi Intersport Youth Football Festivalt. Az elmúlt tíz évben a torna bekerült Európa 5 legkeresettebb ifjúsági sportrendezvénye közé futball tekintetében, az UEFA ajánlásával. A Magyarországon is legnagyobbnak számító futballtornán összesen 30 országból 257 csapat és több mint 4200 sportoló vett részt. Idén a meccsdömping még három sportággal, a kézilabdával, a kosárlabdával és a röplabdával is kiegészült.

Minden évben immár hagyományosan július 20–26 között kerül megrendezésre Kaposváron a nyár egyik legnagyobb eseményének számító focifesztivál. A rendezvény az elmúlt tíz év alatt folyamatosan fejlődött, amit az is bizonyít, hogy egyre több távoli ország csapata látogat el a somogyi megyeszékhelyre, mint például Brazília, Chile, Venezuela, Egyiptom, Portugália vagy India. De természetesen egyre több hazai fiatal focista is képviselteti magát az eseményen.

Kaposvár és környéke igazi fesztiválvárossá változik erre az egy hétre, ahol a fiatalok az U8 korosztálytól egészen az U19 korosztályig birtokba vehetik a régiót, és hódolhatnak a foci iránti szenvedélyüknek. A rendezvény nem titkolt célja évről évre, hogy színvonalas megmérettetési lehetőséget biztosítson a világ bármely tájáról érkező ifjú labdarúgók számára. Így az utánpótlások bekerülnek egy kicsit a nemzetközi vérkeringésbe is, a más kultúrájú csapatoktól, esetleg a jobbaktól eltanulhatnak hasznos dolgokat, szintetizálhatják a tudásukat. A fiatalok ráadásul azzal, hogy egy brazil vagy akár egy portugál csapattal játszhatnak, örökre szóló élményekkel gazdagodnak.

Az egész találkozó a már emblematikussá vált felvonulással és az azt követő nyitóünnepséggel vette kezdetét, ahol két kisorsolt csapat játszotta a kezdőmérkőzést a kaposvári Rákóczi Stadionban. Ezután az egész hét folyamán több mint 20 pályán zajlottak a meccsek. „Hiába gondolnánk azt, hogy a labdarúgó-vb után az emberek belefásultak a fociba. Látszik, hogy a jó sportrendezvényekre van igény, hiszen nagyon sok civil érdeklődő látogatott ki idén is a meccsekre” – mondta lapunknak dr. Kenéz Ádám, a fesztivál főszervezője.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!