hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Botrány az egyetemen
Diáklányokat várnak az online pornóshow-ba

2014. 08. 07.
Online petíció aláírására buzdítja az internet népét a Citizengo.org felekezetközi lobbicsoport, miután ősztől egy újabb „tehetségkutató” műsorba botolhatnaka figyelmetlen online szörfözők. Az X Factor mintájára egy Sex Factor elnevezésű produkcióval rukkolt ugyanis elő néhány pornósztár az Egyesült Államokban, és ha a verseny túlnövi a kibertér kereteit, akár tévéműsorok formájában intézhet támadást a franchise-t megvásárló országok hagyományos értékei ellen. Az ötletgazdák nyilvánvaló célja egy újabb morális határ átlépése és a médiafogyasztók ingerküszöbének szélesítése.

„A leendő jelentkezőknek nem kell, hogy tapasztalatuk legyen a kamerák előtti nemi életről, csupán egy jó videót kell, hogy magukról küldjenek a Twitter- oldalunkra” – mondta egy szervező. Ezután ha beválogatják a „szerencsések” közé, többféle feladatban mérheti össze alkalmasságát a kiválasztott nyolc férfi és nyolc nő. A zsűri tagjai mind a pornóvilág főszereplői közül kerültek ki, egyben ők hivatottak arra is, hogy a perverziókban versenyzőket felkészítsék a nyilvánosság kezelésére. Nézői szavazatok is lesznek, így a „szakmai” szempontok mellett a hedonista nagyérdemű preferenciái is érvényesülhetnek.

A show a tehetségkutató műsoroktól megszokott színvonallal messze nem rendelkezik, hiszen a szerepléshez nem tehetségesnek kell lenni, hanem „ivarérettnek” és gátlástalannak. Ha bárki ezek után azt gondolná, hogy ezt már az amerikaiak gyomra sem tudja befogadni, nagyot téved: a produkció Twitter-oldalának már most, a premier előtt 40 ezer követője van. Az internetes közvetítés lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontjáról bárki bekapcsolódhasson a műsorba, ahol a tetszésnyilvánítás anonimitása még bátrabbá teszi a hozzászólókat. A fődíj rendkívül kecsegtető, 1 millió dollár, és a nyertes páros egy közös filmben szerepelhet a pornóvilág új üdvöskéjével, a műsor egyik ötletgazdájával, Belle Knoxszal.

A mindössze 18 éves Knox a Duke Egyetem szociológia szakos hallgatója, aki nem csekély, havi 4300 dolláros (989 000 Ft) tanulmányi költségeit pornófilmes szerepeinek gázsijából fedezi. „Beírtam a Google-ba, hogy hogyan lehetek pornósztár, majd néhány helyre elküldtem a fotóimat, a méreteimet, és pár napon belül már fel is hívtak, hogy mehetek forgatásra. Csupa kedves és befogadó ember vett körül, az egyetemen viszont rengeteg beszólást és kirekesztést kellett emiatt átélnem” – meséli a diáklány, akit az általa megtapasztalt „diszk-rimináció” miatt több nagy példányszámú magazin is meginterjúvolt. Mint mondja, 12 éves kora óta néz pornográf tartalmú filmeket, és végre boldognak érzi magát, mert olyat csinálhat, amit szeret. A gimnázium alatt pincérkedésből gyűjtött pénzt, de azt sokkal megalázóbbnak találta, mint mostani „munkáját”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!