hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Székelyföldtől a nemzetközi kupagyőzelmekig
Beszélgetés Ilyés Ferenc válogatott kézilabdázóval

2014. 06. 10.
A Győri ETO Bajnokok Ligája győzelmét követően újabb nagy magyar kupasikernek örülhetnek a hazai kézilabda-rajongók, miután a Pick Szeged – megnyerve az EHF-kupa négyes döntőjét, a Final Fourt – elhódította a máso­dik számú európai klubtrófeát, maga mögé utasítva a házigazda Füchse Berlint és a korábbi BL-győztes francia Montpellier gárdáját. A Szeged első nemzetközi kupasikerének egyik kulcsembere a csapat és a magyar válogatott jobbátlövője, Ilyés Ferenc volt, aki sportnyelven szólva „hatalmasat játszott” a berlini döntőben. A 180-szoros válogatott kézilabdázóval beszélgettünk.

Számtalan nemzetközi mérkőzéssel, többek közt két olimpiával és rengeteg nemzetközi kupameccsel a hátad mögött milyen helyet foglal el nálad ez a mostani EHF-kupa-győzelem?

– Nem túlzás azt állítani, hogy ez a legkedvesebb győzelem, amit sportpályafutásom alatt elértem. Korábban kétszer álltam a dobogó tetején a csapatommal, egyszer a Veszprémmel, amikor megnyertük a KEK-et, másodszor pedig az EHF-győztes német Lemgóval, de valamennyi közül ez a legkedvesebb trófea a számomra.

Miért?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!