hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Használ-e a fülgyertya?
A fül-orr-gégész válaszol

2014. 02. 27.
Oltsunk vagy ne oltsunk? Mit találunk a fülgyertyában? E sokakat foglalkoztató témákról az enthouse.blog.hu orvos íróit, dr. Varga Zsuzsa és dr. Horváth Tamás fül-orr-gégészeket kérdeztük.

Kevés olyan orvosi jellegű blog van, ami szakmai is, de a laikusok is találnak rajta jó tanácsot. Mi adta az ötletet a blog elindításhoz?

HT: 2009 áprilisában indult az oldal, a létrehozásához elsősorban Meskó Bertalan Mediq blogja és személyes inspirációja szolgáltatta az alapot. Azt gondoltam, hogy a blogformátum a legalkalmasabb módja a közvetlen és széleskörű betegfelvilágosításnak, a szakmai véleménynyilvánításnak és a szakterületi dilemmák bemutatásának. Ahogy telt az idő, egyre inkább előtérbe kerültek a kollégáknak szóló, szigorúan szakmai jellegű bejegyzések, de ezeket is próbáljuk úgy megfogalmazni, rajzokkal, képekkel illusztrálni, hogy lehetőség szerint az érdeklődőbb betegek is megértsék, miről van szó. Tavaly ősz óta kolléganőm, Varga Zsuzsa is hozzám hasonló lelkesedéssel vetette bele magát a blogolásba.

Miért haragszik a fül-orr-gégész a fülgyertyára? A hoppi indiánok tagadják, hogy tőlük származna, az USA-ban be is tiltották. Magyarországon népszerű alternatív módszernek számít?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!