hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zalakaros, ahova érdemes visszatérni

2013. 12. 05.
Hazánk egyik legjelentősebb területe a Balaton-turisztikai  régió, mely rendkívül gazdag természeti és táji értékekben, de kulturális örökségben is. Zalakaros pedig a régió negyedik leglátogatottabb, valamint az ország egyik legdinamikusabban fejlődő fürdővárosa: jelentős egészségturisztikai vonzerővel rendelkezik, sőt az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően wellness- és élményfürdő hellyé is vált. Mi több, itt van az első olyan helyszín, amely a fürdő családbarát jellegét és annak professzionális gyermekanimációs programjait biztosítja.

Ideérkezve egyből feltűnik, hogy nagy figyelmet fordítanak a közterek szépítésére, a köztéri alkotások létrehozására, nem is csoda, hogy Zalakaros többször is nyert nagydíjat a „virágos város” mozgalomban. Az óriási fürdőkomplexum közel 10 hektáros, parkos területen fekszik, aminek egy része fedett, így hidegebb idő esetén is alkalmas a fürdésre. Bár a legtöbben gyógykezelésre érkeznek, ám egyre többen vannak, akik pihenésüket töltik itt. Az ásványi anyagokban gazdag gyógyvizet elsősorban a felnőttek élvezik, melyben nemcsak akkor érdemes megmártózni, amikor orvos ajánlja, hanem megelőzésre, rekreációra is kiváló. Krónikus mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedések gyógyítására ajánlott főleg, de általános közérzetjavító hatással is bír. Egyébként még a zalai dombság olajfúrásának köszönhetően találtak a magas hőfokon feltörő termálvízre 1962-ben, amely mára a város védjegyévé vált.

A régió kiemelt családbarát fürdőkomplexumában folyamatosak a fejlesztések. Itt található a térség legnagyobb épített családi fürdője, mely az ideérkezőknek optimális kirándulási útirány.

A fürdő egyik célja, hogy a kültéri és beltéri Vízipók-Csodapók Gyermekvilág szárazföldi és vízi attrakciós elemeit megtöltse tartalommal, ugyanis Magyarországon ez idáig fürdőben mindezek még nem valósultak meg, ezért Zalakaros lesz az első helyszín, amely a fürdő családbarát jellegét és annak professzionális gyermekanimációs programjait biztosítja.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!