hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sportos nemzeti ovisok
A sportoló gyermekek egészséges, kiegyen-súlyozott felnőttekké válhatnak.

2013. 11. 14.
Az MLSZ támogatásával és Buzánszky Jenő nevével fémjelezve elindult néhány éve az Ovi-Foci Program, annak érdekében, hogy játékos formában ismertesse és szerettesse meg a gyerekekkel a sportágat. Az állam jogi és adminisztratív befolyásával ezt „Nemzeti Ovi-Foci Programmá” szeretnék fejleszteni. Sokakban felmerülhet a kérdés: szükség van-e egyáltalán intézményesült ovi-focira?

Az Ovi-Foci már három éves kortól kezdi el a munkát, tanfolyamokon továbbképzett óvónők közreműködésével. Biztosítanak sporteszközöket és speciálisan kifejlesztett pályákat, melyhez az óvodák pályázatokon keresztül juthatnak. Multifunkciós adottsága révén más sportágakkal, így például a kosárlabdával, kézilabdával is megismerkedhetnek a gyerekek. A speciális pályaborításnak köszönhetően pedig sérült gyerekek fejlesztésére is alkalmas. Egyre több, európai szinten szakképzett és elhivatott edző és szakember áll be ebbe a munkába.

„Ma már Magyarországon megvan az a kellő szaktudás, edzői felkészültség ahhoz, hogy európai szinthez mérve is versenyképes labdarúgókat neveljünk. Az infrastruktúra a sportorvoslás, mentális nevelés viszont még gyerekcipőben jár az európai elithez képest”– nyilatkozta a Heteknek Ángyán Norbert, a PMFC utánpótlás edzője.

A nagyobb klubcsapatok általában öt éves kortól kezdenek el foglalkozni a gyerekekkel. A körülbelül negyven-ötven perces foglalkozás egyelőre csak ismerkedés a labdával, szabályokkal, csapatjátékra nevelés. Ennyi idős korban még nincs meg a kellő figyelem és erőnlét a hosszú és kemény edzésekhez, így nem feltétlenül a sportágat, hanem a mozgást, a sportot kedveltetik meg elsőként. Azonban bizonyos mutatókat figyelembe véve, mint a fizikális, a technikai és mentális adottságok révén a szakemberek ekkor már ki tudják szűrni a potenciálisan tehetséges játékosokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!