hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Praktikák sok gyerekhez

2013. 11. 14.
Öt éve, 2008 őszén indította útjára internetes naplóját Praktikák sok gyerekhez címmel Kövérné Kalmár Mónika. Ma már naponta több ezren olvassák a keszthelyi négy­gye­rekes anyuka blogját, amelyben nemcsak háziasszonyoknak ad gyakorlatias tanácsokat - írásai sokakat jókedvre derítenek.

„Tíz éven át dolgoztam újságíróként, majd a negyedik gyermekünk megszületése után nem tudtam folytatni a korábbi munkatempót, otthon maradtam a kicsikkel. Pár évvel később már nagyon hiányzott az írás, ekkor kezdtem bele egy könyvbe. Arra gondoltam, praktikus életvezetési, háztartásszervezési, gyereknevelési tanácsokat gyűjtök össze nálam jóval tapasztaltabb sokgyerekes anyáktól, ezeket megspékelem vicces, karikatúraszerű családi történeteimmel, gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételek receptjeivel, hogy egy jól használható kézikönyv legyen, amely egyúttal szórakoztató is. A feléig jutottam, aztán félretettem. Mi van, ha nincs is rá igény? Ha nem is akarja kiadni senki? Elbizonytalanodtam. Aztán, amikor rátaláltam a blogokra, megoldást láttam arra, hogy lemérjem: szeretné-e az olvasóközönség azt, amit írok. Mivel interaktív felületről van szó, visszajelzések akár azonnal érkezhetnek, a látogatóim előtt ott a lehetőség” – meséli a kezdetekről.

Az olvasók hamarosan el is kezdtek hozzászólni, azaz kommentelni, és hónapról hónapra nőtt Móni, vagy ahogy a blogvilágban megismerték, Maimoni olvasótábora. 2009-ben a HVG által évente megrendezésre kerülő blogversenyen, a Goldenblogon gasztro kategóriában máris az előkelő 8. helyre került, egy évvel később 4. lett.

Az évek során gasztroblogból életmód kategóriára váltott, mivel nyilvánvalóvá vált számára: bár az olvasók a recepteket is kedvelik – különösen a könnyen, gyorsan elkészíthetőeket –, zömük mégis inkább az olvasnivalóért érkezik a weboldalra. Bejegyzéseiben a legkülönbözőbb témaköröket érinti: például, hogyan tartsuk rendben a háztartást úgy, hogy az erőnk is megmaradjon, és a lakás is vállalható legyen, milyen tízórait csomagoljunk a gyereknek, ha változatossá szeretnénk tenni ezt az étkezést, szó esik nevelési kérdésekről, érint önismereti, lakberendezési vagy épp a Bibliával kapcsolatos témákat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!