hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mediterrán kalandozás Marco Polo szülőföldjén
Interjú egy Korculán élő magyar hölggyel

2013. 05. 30.
Poros útikönyvek helyett egy helybéli szigetlakót kérdeztünk az Adriai szigetekről. Így megtudtuk mitől intelligens a polip, hogyan kell kapitális halat fogni, vagy éppen mikor lehet a legolcsóbban odautazni. Kovácsevity Valéria már 15 éve él Korcula szigetén a családjával, mondhatni úgy ismeri a helyi dolgokat, mint a tenyerét.

Az Alföldön születtél, most az Adrián élsz egy szigeten. Hogy kerültél oda?

– A vajdasági Adán születtem, aminek a neve törökül éppen szigetet jelent. Amikor 1992-ben férjhez mentem, minden változóban volt. Mindinkább erősödött a háborús hangulat. Verbászra (vajdasági község – a szerk.) költözésemkor pénzügyi igazgatóként csak pár márka volt a fizetésem, és egyre csak romlott a helyzet.

Ez miben nyilvánult meg?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!