hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A kényelem csapdájában

2013. 05. 23.
Bárkivel megtörténhet, hogy egy napon rádöbben: ami egykor motiválta, mára különös módon unalmassá, érdektelenné vált. A „Szállj le a döglött lóról!” című könyv gyakorlati tanácsokon keresztül mutatja be, hogyan lépjünk túl azokon a gyötrő dolgokon, amelyek már nem visznek előre, legyen szó akár tanulásról, akár munkáról, akár különféle emberi kapcsolatokról.

Judith Sills híres amerikai médiapszichológus már az elején leszögezi: „Mi magunk vagyunk a súly, amit a saját érdekünkben odébb kell tennünk – amennyiben úgy döntünk, hogy átrendezzük életünk színterét. A legtöbbször képtelenek vagyunk meghozni ezt a döntést. Miért olyan nehéz előrelendítenünk magunkat, még akkor is, ha valami jobb felé tartunk? Azért, mert bármilyen kevéssé kielégítő az, ahol vagyunk – kényelmes. Hajlandó küzdeni? Mert rögtön az elején megmondom, hogy eljutni onnan, ahol van, oda, ahová el akar jutni: harc. Önmagával kell megküzdenie.”

Vajon honnan tudjuk, hogy a lovunk megdöglött? Mikor érjük el azt az életkort, amikor már nem merünk kockáztatni, noha megtehetnénk? Miért nem merünk mást tanulni, vagy kilépni a munkahelyünkről, vagy új kapcsolatokat építeni, vagy más helyre költözni?

„Will már az egyetem első évében rájön, hogy a jog halálosan untatja, de egy más irányba lendítő hatás nélkül fásult jogászként fog élni és meghalni. Bármennyire boldogtalan is a pályán, a helyzete kényelmes. Ha nem tud semmi vonzóbbat szembeállítani vele, kényelmi zónájának tehetetlenségi ereje fogva tartja.”

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!