hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Himnusz a megtévesztett embereknek
Rosenberg Dani balladája Koltai Lajos képeivel

2013. 01. 24.
Az Élet Menete Alapítvány oktatási programjának újabb állomásaként mutatták be azt a videoklipet, amely  Pajor Tamás Rosenberg Dani című dalának zenéjére készült. Az alapítvány által létrehozott vagon­kiállí­tásokon már több tízezer iskolás hallhatta az ismert énekesek által előadott dalt. Koltai Lajos klipjével azonban az összes középiskola tananyagába bekerülhet a vészkorszakra emlékeztető ballada.

Koncz Zsuzsa, Bródy János, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Pajor Tamás, Cipő. Ha egy dalban ennyi sztár énekel, az szinte biztosan csak jó lehet. Ha a klipjét Koltai Lajos, a Mephisto Oscar-díjas operatőre rendezi, akkor pedig látványban sem akármi. Ez történt Pajor Tamás hét évvel ezelőtti szerzeményével, a Rosenberg Dani című dallal, amely most a neves rendező által rendezett Sorstalanság című film képeivel köszön vissza. 

A klip előtt Erdő Péter bíboros és Schweitzer József nyugalmazott főrabbi beszélnek a történelem sötét napjairól, akik szerint Rosenberg Dani és Magyar Zoli története nem példa nélküli. A bíboros szerint a dalban hallott történet örök értékeket mutat fel, olyanokat, amelyeket érdemes mindenkinek megismernie.  

Schweitzer József pedig úgy köszönti a produkciót, hogy mindhalálig való baráti hűség hű bemutatója ez a dal: a keresztény kisfiú életét ajánlja fel zsidó barátjáért. Ez a történet mindannyiunkat megráz, emléket állít áldozatoknak és áldozatért életüket adó hősöknek – méltatta az alkotást a nyugalmazott főrabbi.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!