hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hogy kerül a fatörzs az asztalra?

2012. 12. 27.
A Büche de Noël, vagyis a karácsonyi fatörzs egy franciá­nak olyan, mint egy magyarnak a bejgli: karácsonykor semmi sem helyettesíti. A hagyományos francia karácsonyi menü meghatározó eleme ez a puha, omlós, krémes, kávés-csokoládés vagy marcipános piskótatekercs. Eredetileg a szóban forgó fatörzset nem az asztalra szánták, hanem gyújtósnak a kandallóba. Később került csak terítékre, és azóta is pótolhatatlan része a tradicionális menüsornak.

Boldog karácsonyt! Joyeux Noël! (lacuisine.blog.hu)

Hozzávalók a piskótához:

6 nagy tojás

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!