hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A kávé főjön, ne a fejünk!

2012. 09. 01.
A kávé legtöbbünk életének alapvető része. Fontos pillanatok és feltöltődést szolgáló percek kísérője, akár egyedül, akár társaságban fogyasztjuk. Szeretjük reggel vagy ebéd után, szeretjük otthon vagy kávézóban, és szeretjük édesen vagy feketén... csak egy dolog fárasztó vele kapcsolatban: az elkészítés. Szerencsére manapság már egyre könnyebb a dolgunk.

Mindenkinek megvan a bevált receptje és módszere a kávé elkészítésére és elfogyasztására egyaránt. Magyarországon a kávéfogyasztók többsége erősen vagy nagyon erősen szereti, kétharmaduk a pörkölt kávét részesíti előnyben az instanthoz képest, és a legnépszerűbb kávéfőző bizony a jó öreg kotyogó.

Pedig létezik már ennél jóval egyszerűbb megoldás is a tökéletes, jó minőségű kávé elkészítésére. A kapszulás kávéfőzők, például a Tchibo Cafissimo Classic és Tchibo Cafissimo Duo készülékek véget vethetnek a kotyogós kávéfőzéssel járó macerának. Egy ilyen modern és trendi masina tulajdonosa örökre búcsút mondhat az olyan kellemetlenségeknek, mint a zacc kikaparása, a hajnali ügyetlenségben szétszóródott kávé feltakarítása, vagy a reggeli tornának is beillő erőlködés a megszorult kávéfőző szétcsavarásával. Egy kapszulás kávégéppel elképesztően kényelmesen, egyetlen gombnyomásra készül az ébresztőként funkcionáló reggeli eszpresszó vagy a délutáni feltöltődésre kiválóan alkalmas caffè crema. Ráadásul egy ilyen készülék olyan cremát, azaz kávéhabot készít a kávé tetejére, amilyet a kotyogóst használók sosem élvezhetnek otthonukban.

A Tchibo Cafissimo Classic kapszulás kávéfőző többnyomásos rendszerével eszpresszó, filteres kávé vagy caffè crema is könnyedén lefőzhető. Ráadásul a vízmennyiség is programozható, így mi választhatjuk ki, milyen erősségű itallal frissítjük fel magunkat. Sőt, akár krémes tejhabot is készíthetünk illatozó feketénk tetejére. Egy igazi kávészakértő valószínűleg a 9 bar nyomást választja a legtöbbször a Tchibo Cafissimo Classic kávékészüléken. A szakemberek szerint ugyanis 9 bar nyomásra van szükség a tökéletes eszpresszó lefőzéséhez, a megfelelő állagú cremával a tetején. Ezt már csak azért sem árt tudni, mert a kitűnő eszpresszó az alapja számos csodálatos kávékölteménynek (lásd keretes írásunkat).

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!