hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tombol a világvége-biznisz
Komoly iparág épül az apokalipszis köré

2012. 08. 02.
Szeretné a világvégét koktéllal a kezében, egy hétszintes luxusbunkerben átvészelni? És gondolt már arra, mi lesz hátrahagyott házi kedvenceivel, ha megtörténik az elragadtatás? Bevásárolna az új zombiölő töltényekből, hogy felkészüljön a legrosszabbra is? Az apokalipszis témaköre rengeteg filmest megihletett már - elég csak a Mad Max-sorozatra, az Éli könyvére vagy a pár éve bemutatott 2012-re gondolni. Nem csoda, hiszen nagy pénz van benne.

Ki ne szeretne egy atomháborút vagy földrengést teljes biztonságban, a lábát medencébe lógatva átvészelni? Még akkor is, ha ez az álomhelyszín 53 méterrel a földfelszín alatt van. Ezt kínálja ugyanis Larry Hall denveri üzletember, aki Kansas államban egy elhagyott rakétasilóból alakított ki atombiztos, fényűző apartmanokat. Ám kapkodniuk kell azoknak, akik élnének ezzel a befektetéssel: a hét lakásból már négy elkelt.

Hétmillió dollárt, azaz közel másfél milliárd forintot fizettek már ki tehetős magánszemélyek azokért a speciális óvóhelyekért, amelyek állítólag a napkitöréstől kezdve a földrengésen át, egészen a terrortámadásig mindennel szemben teljes körű védelmet nyújtanak a bent lévők számára. A lakóknak a kijárási tilalom elhúzódása esetén sem kell tartaniuk az unalomtól, ugyanis egy komplett szórakoztatóközpont áll majd rendelkezésükre: lesz moziterem, könyvtár, sőt napszimulációs uszoda is.

Hall egy Atlas-F típusú rakéta földalatti tárolóhelyét alakítja át. Az amerikai hadsereg egyébként több mint 70 ilyen állomást épített a hatvanas években. Ezek a három méter falvastagsággal ellátott szerkezetek a mai napig a legerősebb, emberkéz által készített építmények.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!