hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Négylábú terapeuták
Egyre népszerűbbek az állatokat is felhasználó kezelések

2012. 07. 05.
„Bölcs embernek ló való, mert lóvá tesz az ember, s emberré a ló!" - vallotta Jókai Mór. Ám a lovaglás, pláne a saját ló tartása keveseknek adatik meg. Viszont egyre többen vannak olyanok, akik nem kedvtelésből, hanem betegségük vagy lelki állapotuk miatt kerülnek kapcsolatba ezekkel a négylábúakkal. Régi megfigyelés ugyanis, hogy az állatokkal, így a lovakkal való foglalkozás elősegíti egyes betegségek javulását. Erről faggattuk Bozori Gabriellát (kis ké-pünkön), a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának vezetőjét.

Mit takar a lovasterápia kifejezés?

- A lovasterápia magába foglalja mindazokat a terápiás céllal alkalmazott, kezelésjellegű fejlesztéseket, amelyek a lovaglás, illetve a lóval való foglalkozás hatásait használják fel. Olyan komplex fejlesztési lehetőség, amelyet a prevencióban, a gyógyításban és a rehabilitációban egyaránt alkalmazhatunk. Szakágai: a hippoterápia, a gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, valamint a speciális fogathajtás. Az úgynevezett „lómediált pszichoterápia" pedig a lovasterápia legfiatalabb szakága.

Kiknek segíthetnek ezek a kezelések?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!