hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hófehérke habcsókban
Stílusosan a nagy napon

2012. 02. 16.
Január, február, itt a nyár - és a menyegzők időszaka is, és habár még csikorgó hideg van kint, érdemes ötleteket gyűjteni az elközelgő izgalmas időszakra, legfőképpen azoknak, akik éppen előtte állnak a nagy eseménynek.

Az esküvő minden ember életében mérföld­kőnek számít, bármilyen legyen is az: királyi vagy egyszerű polgári keretek között történjen a kézfogó, díszes vagy egyszerűbb kivitelben. Szerencsére ma már az internet és a magazinok segítségével rengeteg ötletet, kreatív megoldást találunk az alkalom ünnepélyessé és emlékezetessé tételéhez.

Az esküvő egyik fénypontja a menyasszony ruhája, amelyre az aktuális trend a mérvadó: színben, anyaghasználatban, formában és a sziluettekben is kontrasztokkal találkozunk. A külföldi divatházak kínálata az itthoniakkal szemben, amely sajnos zömében a fűző és habos szoknya kombinációra épül, jóval színesebb és változatosabb: a klasszikus báli fazonok mellett egyre több modern, letisztult és elegáns ruhadarabbal találkozhatunk. A változás oka egyértelműen az, hogy a házasságkötés egyre több ember életében kitolódik, így sok esetben a „királylányos" hangulat nem „kompatibilis" a harmincas vagy netán idősebb arák körében.

A menyasszonyi ruhák uralkodó színei a fehér és a törtfehér, de kontrasztként élénk színű kiegészítőkkel találkozhatunk: türkiz, ciklámen, lila, illetve fekete cipőkkel, övekkel, ékszerekkel. Szembeötlő a finom francia csipkék pazar mennyiségű használata, valamint a fényes, lágy esésű anyagok kombinációja áttetsző organzákkal, tüllökkel. A szokásos labdaszoknya és szűk felsőrészek mellett megjelennek az egyszerű vonalvezetésű, az egész alakot finoman kiemelő, lágy redőkre épülő vagy az alkatot szigorúan követő ruhák is. A ruhák egyszerűek és elegánsak, természetesség és  anyagszerűség jellemzi őket, nincsenek fodrok, felesleges díszítések. Habár gyöngyökkel és strasszokkal találkozhatunk, azok mégis inkább a „kevesebb több" elvet demonstrálják: ahol megjelennek, nem a dekorációt, hanem az eleganciát szolgálják.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!