hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egészségpénztár újraértelmezve
– interjú Varga Péter Pál egészségbiztosítási szakártővel

2012. 01. 12.
Hányféle pénztártagság van ma Magyarországon?

Kétfelé lehet osztani az egészségpénztári tagokat. Az egyéni befizetőkre és a munkáltatók által fizetett tagokra. Az egyéni befizetőknek a magyar egészségpénztárak működése jelenleg nem igazán teszi érdekessé tagságot, hiszen nem adnak akkora kedvezményt, mint azt lehetne, kéne. A munkáltató számára az adókedvezmény miatt érdekes az alkalmazottak tagsága, tehát így fér bele a cafeteriába.

Önök szerint miért nem megfelelő a hazai egészségpénztárak működése?

Azért, mert borzasztóan sok pénzt vonnak le a tagjaiktól működési költségre. Pontosabban a működési költség fogalmát és definícióját használják arra, hogy elvegyenek akár 15 százalékot is a befizetések után. Azért örülünk ennek az új alapítású egészségpénztárnak, mert a jelenlegi egészségpénztárak nem úgy működnek, ahogy egy ilyen szolgáltatóegységnek működnie kell. Ez privát vélemény természetesen, de azok a szakemberek, akik részt vettek az alapításban - akiknek van rálátásuk a nemzetközi gyakorlatra, és ismerik a hazai helyzetet, és azzal elégedetlenek - ők ezt gondolják.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!