hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Dávidék harca Góliát ellen

2011. 11. 17.
A hatéves Dávid Kitti a vajdasági Martonoson él családjával. Sorsuk, küzdelmük annak bizonyítéka, hogy soha nem szabad feladni a betegséggel való küzdelmet.

Szerbiáról a legtöbb embernek a háború jut az eszébe. Annak már ugyan rég vége, de ti most újra háborúban vagytok a betegséggel. Kittinél rosszindulatú agydaganatot találtak. Hogyan kezdődött?

- 2010 júniusában, kicsit több mint egy éve Kitti szokatlanul sokat hányt, fájt a feje. Két hét alatt annyira felerősödött ez az állapot, hogy orvoshoz kerültünk. Tíz nap alatt 24 orvosnál jártunk, hiába. Azt tudni kell, hogy itt a mi vidékünkön nagyon rossz az orvosi ellátás, hiába volt meg a CT-felvétel, senki nem tudta elolvasni. Újvidékre kerültünk. Oda már nagy táskával mentünk, hogy onnan addig haza nem jövünk, amíg nem találják meg a probléma okát. De sajnos ott is csak több héttel későbbre kaptunk időpontot. Akkor már Kittike annyira beteg volt, hogy nem tudtunk várni, Belgrádba utaztunk magánorvoshoz. Innentől majdnem mindent mi fizettünk. Belgrádban az addigi diagnózisokat az orvos széttépte és kukába dobta. Fél óra múlva sürgősségin voltunk, ahol nyomáscsökkentést csináltak az agyában, majd pár nap múlva műtötték. Szilva méretű daganatot távolítottak el a kis fejéből, és sajnos a szövettan alapján 4-es fokozatú, azaz a legrosszabb fajtájú daganatot állapították meg. Ha Újvidéken megvárjuk, amíg sorra kerülünk, Kitti már nem élne.

Miből éltek, mert ha jól tudom, alig van munkalehetőség ezen a vidéken.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!