hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tetoválások lézeres eltávolítása
Interjú Dr. Bajusz Hubával, a Szent Gellért Magánklinika plasztikai szakorvosával

2011. 10. 13.
Mindannyian tudjuk, hogy a testtetoválás manapság mind a számát, mind a minták sokrétűségét tekintve is fénykorát éli. Sokszor viszont az esztétikai élmény mellett a tetoválásokkal kapcsolatosan fellépő problémákkal is szembe kell néznünk.

Számtalanszor előfordul, hogy már nem tetszik a korábban vágyott tetoválás. Ilyenkor jó, ha a tetkó teljességében vagy részlegesen halványodott. Egyes szerves festékekről azt mondják, hogy felszívódnak, csak legyen azt türelmünk kivárni. Elég hosszú ideig tartó állapot, amikor a festék lassan halványodik, és az egész tetkó összességében inkább zavaró, mint esztétikus. Mit is tegyünk ilyenkor?

Régebben összezúzott citrompótlóval és VIM-mel dörzsölgették a nem kívánt ábrát, vagy drasztikusabb eljárásként csikkel, sőt késsel is próbálkoztak a megunt tetoválások gazdái.

Ma már a tetoválások lézeres eltávolítása akár nyom nélkül is lehetséges, de csak nagyon kevés lézertípussal. Igazán eredményes hatást a több lézerszínt keverni képes Q-YAG 5 lézer adhat.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!